Oprava fasády s trhlinami

Ako opraviť poškodené fasády s neaktívnymi trhlinami? 

Baumit vyvinul novú renovačnú stierku bielej farby Baumit MultiWhite. Stierka je vystužená vláknami a vhodná na celoplošnú opravu povrchu zateplených aj nezateplených fasád. Pri oprave zateplenej fasády je potrebné stierku vystužiť sklotextilnou mriežkou. Betóny a staršie vápennocementové omietky, ako napr. brizolit stačí prestierkovať.
Ako finálnu vrstvu odporúčame použiť pri obnove fasády fasádne omietky a farby Baumit Nanopor s vysokou odolnosťou a trvalou ochranou voči tvorbe rias.



Jemný povrch a finálna fasádna farba

Veľkou výhodou je, že povrch stierky je možné finálne zahladiť ako jemnú štukovú omietku a následne pretrieť fasádnou farbou. V tomto prípade nanášame stierku dvojvrstvovo. Po dostatočnom zaschnutí prvej vrstvy nanášame druhú vrstvu a po miernom zavädnutí upravíme štruktúru povrchu polystyrénovým, filcovým alebo penovým hladidlom. Celková hrúbka vrstvy je 3 - 5 mm.

Pracovný postup

1. Pripravíme si náradie, renovačnú stierku Baumit MultiWhite a sklotextilnú mriežku napr. Baumit StarTex alebo DuoTex.


2. Pomocou špachtle odstránime z povrchu olupujúce sa časti.



3. Obsah vreca vsypeme do cca 6 l vody a dobre premiešame elektrickým miešadlom. 5 min. necháme odležať a ešte raz dobre premiešať.



4. Stierku nanášame zubovým hladidlom na povrch a ešte do čerstvej stierky vložíme sklotextilnú mriežku so vzájomným 10 cm presahmi. Povrch zahladíme.



5. Pred finálnou úpravou fasádnou farbou stierku nanesieme v dvoch vrstvách. Po dostatočnom zavädnutí 1. vrstvy nanesieme druhú tenkú vrstvu a po zavädnutí upravíme štruktúru polystyrénovým, filcovým alebo penovým hladidlom.


6. Najskôr po 3 dňoch nanesieme finálnu fasádnu farbu. Napríklad samočistiacu farbu Baumit NanoporColor alebo prémiovú farbu StarColor.


7. Fasádnu farbu Baumit je možné naniesť aj striekaním technológiou airless. 


Váš Baumit tím

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Nová farba na brizolit

Najkrajšie fasády opäť aj zo Slovenska

Dlhodobo čistá fasáda s ochranou proti tvorbe rias